Sno stilen: lär dig knyta en scarf!

Såhär till våren blir man lite extra sugen på flygiga, trendiga scarfs. Gärna i ”öppna” härliga färger som gör ens sol- och sommarlängtan lite stillare. Med färgglatt, nedtonat, pastell och bjärt kommer man långt. Vad passar du i? Och hur kan man knyta en scarf? Knyt den både runt huvudet, eller som ett hårband – kanske runt halsen, inspirerad av hovet?

Aldrig har vi varit så galna i trendiga scarfs som nu. Förmodligen beror det just på den här scarfvänliga säsongen: våren är nämligen den tid då vi slänger halsdukarna långt ner i förrådet, och köper hem lätta scarfs som smeker huden i subtila rörelser. Det finns så många tacksamma sätt att leka med scarfs; kombinera dem med din klädstil och få till både en flickigare, men också mer elegant stil. Ett måste för trendiga mammor, helt enkelt!

Scarfen vår favoritaccessoar  

Scarftrenden verkar ha nått både kvinnor och män, som leker mycket med scarfknytning. Och visst svämmar sociala medier över av olika proffsknytare just nu? (Eller är det bara vårt anpassade flöde! Vi söker ständigt nya sätt att trixa med sjalarna och stirrar som besatt efter nya vackra mönster). Det är dessutom rätt tacksamt att vi har ett hov som bär scarfar som, ja, en drottning. Det finns både större, grövre varianter och nättare små varianter.

Vilken ögonfärg har du? Har du kall eller varm hudton? Och föredrar du att klä dig helt i svart, eller leker du med färger även i kläderna? Allt det här avgör vilken scarf som kommer passa din stil. Vi älskar allt från stilrena, enfärgare sjalar med lätta tyger som flyger enkelt i luften, till grövre tyger med murriga detaljer som lyfter ett vågigt hår så bra. Lek med håret, halsen – eller midjan! Det finns så mycket tacksamt att skapa med hjälp av en scarf. Här kommer en liten inspirerande video till hur du kan knyta scarfen för att få den där trendiga looken du är ute efter.

Scroll to top