Elscooter – ett perfekt fordon för föräldrar?

För de flesta är elscooter ett roligt och bra sätt att ta sig fram. Trots det har människor väldigt olika åsikter om fordonet. I den här artikeln kan du läsa om varför elscooter är perfekt för småbarnsföräldrar.

För en förälder är elscooter ett perfekt hjälpmedel i vardagen. Ett snabbt och smidigt sätt att klara av en del vardagsbestyr, som till exempel att handla mat . Du tar dig också snabbt till hämtningen på dagis och det är mycket billigare än att ta bilen eller köpa bussbiljetter. Det är helt enkelt så att alla kan åka elscooter, inklusive, och kanske framför allt, föräldrar.

Elscooter väcker delade åsikter

Om du läser etablerade medier då framträder det en splittrad bild om elscootrar. Men förutom vissa störningsmoment tycks de flesta ha åsikten att elscooter är ett rätt praktiskt och roligt sätt att ta sig fram på.

Förutom att människors åsikter går isär har det också rapporterats om att elscootrar skulle vara farliga att åka på. Framför allt skrevs det ofta för ca två år sedan när elscootern fick sitt genombrott. Mycket framstår i efterhand som smått hysteriskt. Det har till och med genomförts studier som konstaterat att det inte är farligare att åka elscooter än att cykla. SVT skriver:

”Elsparkscyklister löper inte större risk att drabbas av trafikolyckor än cyklister, det visar en ny internationell rapport.” (Källa: SVT Nyheter)

Även som förälder kan du alltså med gott samvete skaffa en elscooter för att ta dig fram. För alla typer av ärenden som livet som småbarnsförälder innebär.

Scroll to top