Föredömligt cyklande för hela familjen

Elcyklar är på stadig uppgång och har gått från att endast betraktats som ett miljövänligt fordon till ett hälsofrämjande och kul transportsätt. Oavsett om du är ung eller gammal, sportig eller stillasittande, glad singel eller småbarnsförälder så kan elcykeln bli en fantastisk väg till ett gladare och friskare liv.

Det finns massor av modeller på marknaden och bland Cyklotekets elcyklar finns det allt från mindre, hopfällbara alternativ till cyklar för sport eller frakt av barn. Alla människor har ju olika behov och för att cykeln ska användas så mycket som möjligt är det viktigt att välja den modell som passar en bäst själv så att den inte hamnar i garaget. Till och med en kul färg på cykeln kan fungera motiverande för både vuxna och barn!

Elcykeln och hälsan

Till skillnad från vad många kanske tror så är elcykeln mycket bra för hälsan då det fortfarande handlar om att trampa. Skillnaden är att det också finns en motor som kan hjälpa till i backar och när det känns tungt med matkassarna och därför gör elcykeln livet lite enklare. Det är just de aspekterna som får många att föredra bilen framför den vanliga cykeln, och med tillägget av en motor har de största hindren överkommits. Studier har visat att människor som använder elcyklar minskar risken för att drabbas av allvarliga sjukdomar och i vissa kommuner vidtas idag åtgärder för att främja det här cyklandet så mycket som möjligt. Ju fler som cyklar desto mindre oväsen och avgaser, och det är ytterligare en anledning till att alla mår bättre.

Bli en bra förebild

Barn lär sig genom att observera och imitera och det är den närmaste omgivningen som influerar dem allra mest. Som vuxen är det viktigt att leda med goda exempel och om barnen ser sina föräldrar eller äldre syskon använda sig av elcykel kommer de också vilja röra på sig mer. När barn uppmuntras att röra mer på sig blir de inte bara friskare och starkare, utan kan dessutom koncentrera sig bättre i skolan, vilket är positivt för alla involverade. Gör därför elcykeln till både din och dina barns bästa vän och njut av de fördelar som den kommer att föra med sig.

Scroll to top