Så fixar du bästa utomhuskalaset för femåringen

Att ordna ett kalas för femåringen på sommaren är perfekt. Utomhus går det att ha roliga lekar som vattenkrig eller femkamp. För att kalaset ska bli lyckat och roligt är det betydelsefullt att förbereda och planera allt.

När barn fyller fem år vill de gärna bjuda sina vänner på kalas. Om ditt barn fyller år på sommaren är det perfekt att fixa ett kalas utomhus. Det finns många bra tips på hur du kan göra barnkalaset till en succé. Ett bra tips är att kolla in Bergamunken som hyr ut bland annat maskiner för att göra mjukglass, popcorn, sockervadd eller slush. Barn älskar verkligen mjukglass och slush och kalaset kommer bli en hit om det finns. Därför är det perfekt att hyra in en mjukglassmaskin eller en slushmaskin till kalaset.

Planera kalaset

För att ett barnkalas ska bli riktigt bra är förberedelserna viktiga. Hyr glassmaskinen och beställ pynt i god tid. Girlanger, ballonger och blommor är perfekt pynt som ger kalasstämning. Du kan även välja ett tema även om kalaset är ute. Förbered även vilka lekar till kalaset. Bra lekar för femåringar är exempelvis skattjakt, dansstopp och en enkel femkamp. Ett annat tips är att låta barnen kasta vattenballonger eller göra en hinderbana. Sätta knorr på grisen är också en uppskattad lek. Femåringar brukar även uppskatta att pyssla. Utomhus kan du fixa olika pysselstationer eller om det finns ett bord kan du alltid lägga ut ett stort papper som alla kan rita på med olika pennor. Det finns oftast massa saker i hemmet som går att återvinna och använda som pyssel.

Bra mat till femårskalaset

Att bjuda på någon slags mat på kalaset är en god idé. Mat till femårskalaset som passar bra är exempelvis varmkorv med bröd, pizzabitar, plockmat och olika spett med frukt, korv och köttbullar.

Scroll to top