Så undviker du gravidkrämpor

Att vara gravid är fantastiskt men det har också en del baksidor. Kroppen utsätts för mycket under en graviditet men genom att inhandla diverse hjälpmedel kan du undvika eller lindra olika besvär. Fotriktiga skor och stödstrumpor är två saker som kan vara till hjälp när magen växer.

Pregnant,Woman,In,Dress,Holds,Hands,On,Belly,On,ANär du blir gravid är det många saker som förändras. En graviditet är en fantastisk upplevelse men den har också sina baksidor. Att gå runt med diverse krämpor som foglossning är inte speciellt roligt oavsett hur efterlängtad den nya familjemedlemmen är. Men det finns hjälpmedel som du kan köpa för att undvika eller lindra smärta. När du är gravid är fötterna extra känsliga. Därför är det viktigt med bra skor. Det finns fotriktiga skor för dam som du kan köpa på nätet. Skorna är både snygga och bekväma. När du är gravid är det vanligt att du kan få trötta ben som värker men även svullna anklar. I takt med att magen växer och din kroppsvikt ökar finns det risk att din gångstil ändras. Det kan leda till diverse fotproblem som liktornar eller förhårdnader. Att få smärta i höfterna är också vanligt. Om du har bra fotriktiga skor kan du förebygga eller få lindrigare problem. Du kan använda sulor eller inlägg i de fotriktiga skorna om du vill ha extra stötdämpning. Något som är bra att komplettera med är ett par stödstrumpor. De ger också lindring till värkande ben och fötter och du minskar risken för cirkulationsproblem och åderbråck.

En gravidkudde är mycket användbar

Att ha en gravidkudde är också bra att ha under graviditeten. Den fungerar som ett mjukt kroppstöd och du kan använda den för att avlasta kritiska områden som mage, bäcken, knä, vrister och korsrygg. En gravidkudde kan också vara skön att ha när du ska sova. Det finns också gravidgördlar och bälten som du sätter runt magen och höften för att ge extra stöd. Den hjälper även till att hålla upp magen.

Pilatesboll och vetekudde kan lindra smärta

Om du har ont i bäckenet kan det vara skönt att sitta på en pilatesboll. När du sitter på en sådan boll öppnas bäckenet upp och det kan göra att du får mindre smärta. En vetekudde som du värmer kan också vara skönt att ha för att lindra smärta och värk i kroppen.

Scroll to top