Ordna en minnesvärd babyshower

Att dela glädje ger dubbel glädje sägs det och det gäller att vänta barn också. Dessutom är det alltid roligt med tillfällen att ställa till med fest och kalas, att träffa vänner och att skratta tillsammans. En babyshower kan bli ett minne för livet om den görs på rätt sätt, och det ger också de blivande föräldrarna lite extra bebisprylar som kan vara bra att ha när bebisen har kommit.

En babyshower är en slags vänta barn-fest som enligt traditionen kommer från USA. Det går ut på att vänner överraskar den blivande mamman med en fest, lite mat och lekar samt en mängd goda råd inför det kommande mödraskapet. Förr i tiden var det ofta de äldre kvinnorna som samlade de yngre, gravida kvinnorna för att utbilda dem i vad som komma skulle och för att dela med sig av sin kunskap och visdom. Idag får blivande mödrar en hel del utbildning från mödravården hos den lokala vårdcentralen.

bord med texten BOYÖverraska din gravida kompis

Tanken är att kompisarna ska överraska den blivande mamman, eller pappan för den delen, med en fest med babytema. Det har dock blivit allt vanligare att de blivande föräldrarna själva bjuder in till fest, men då försvinner själva överraskningsmomentet. Det ger dessutom sken av att vara för gåvorna som det arrangeras fest även om så inte behöver vara fallet.
Ska du arrangera en babyfest för en kompis som väntar barn är baby shower dekorationer väldigt viktiga och ingen babyfest är komplett utan ballonger och blöjtårta, en ihoptejpad samling blöjor i form av en tårta. Hos Kalasdekorationer.se hittar du alla tillbehör du behöver för att täcka in gratulationskort, placeringskort, ballonger, pyssel, band och rosetter och mycket mera.

Maten

Något som är riktigt smidigt på en babyshower är att fixa plockmat till alla gästerna. Det är enkelt och bara att ta fram. Finns allergier eller speciella dieter eller kostvanor är det relativt enkelt att anpassa till alla genom lite olika plockmat. Är någon i gänget duktig på att baka och göra cupcakes med rolig glasyr och topping är det givetvis en höjdare att ha med på fikabordet, och vill ni hålla det lite enklare är bärpaj med hederlig vaniljsås alltid godtagbart. Det viktigaste är att det är gott, inte att det ser ut att vara desserten till Nobelfesten. Ska det bakas så är det alltid roligt att forma kakorna till babyrelaterade föremål. Ljusa små bröstformade kakor med en rosa topping kan vara ett roligt inslag.

dekorationer och matSå lyckas du med festen

Planera väl och förbered gärna olika lekar. En variant på att med ögonbindel sätta svans på grisen kan vara att sätta napp i munnen på bebisen, och du behöver en kartongskiva att rita en bebis på samt en liten kartongbit du klipper till napp med antingen häftstift eller häftmassa på baksidan. Fler tips för en lyckad babyshower kan vara att fylla en nappflaska med godis och låta deltagarna gissa hur många bitar det är, och vinnaren vinner flaskan med godiset. Olika quiz och frågesporter kan också vara ett roligt inslag, varför inte ta olika författare och olika barnböcker och gissa vilken författare som har skrivit vilken bok?
Lycka till med er babyshower och glöm inte att ta massor med bilder!

Scroll to top