Gör trädgården barnvänlig

En vinterträdgård är både vacker och kul att vistas i, speciellt för barnen. Gör trädgården extra barnvänlig genom att bygga en snökulle, snögubbar, snögrottor och mycket annat med rätt redskap. På Gardenstore hittar du all vinterutrustning för den kalla årstiden.

Utrustning för vintern behöver inte vara dyr, köp snöslungor här tillsammans med andra redskap som snöskyfflar, spadar och tillbehör för att organisera och snygga till i din vinterträdgård. Visste du också att vissa blommor faktiskt håller för vintern och till och med kan blomma i rabatten?

Vad gillar barnen att göra på vintern?

Barn älskar att vistas ute i snön. Har du en lite backig trädgård kommer pulkan och stjärtlappen att åka fram fortare än kvickt. Om du däremot har en platt trädgård kan du skapa större snöhögar med en snöslunga och bygga en liten kulle för barnen att åka nedför på. I slutet på backen kan du bygga en snögrotta som barnen kan åka rakt in i. Kanske kan du till och med bygga en slags snötunnel som de åker rakt igenom. Passa på att leka ute i snön med barnen du med – det är bra för både kropp och själ.

Praktiska saker att hålla ordning på

Utöver att bygga en rolig trädgård i snön är redskapen du kan köpa på Gardenstore minst lika viktiga för att hålla trädgården i schack.

 

  • Garageuppfarten måste hållas snöfri så att det går lättare att åka in med bilen.
  • Du bör även hålla entrén och farstutrappen fri från snö så att ingen halkar på vintern.
  • Tänk på att snöskottning också är bra för kroppen och att du rör på dig utomhus och får frisk luft samtidigt.

Förbered gärna din tomt och trädgård redan på hösten för att snön ska komma. Numera blir det allt mer mildare vintrar men man vet dock inte när snön slår till. Då är det bra om trädgården redan är förberedd och löven är undankrattade. Du kan även förbereda rabatterna och odlingarna för vintervilan så att snötäcket fungerar skyddande för blommor och blad som ska växa sig större under våren senare.

Scroll to top