Rätt försäkringar för barnfamiljen

Försäkringar är kanske inte det första du tänker på när familjen utökas. Men när livet förändras, när du bildar familj, byter jobb eller kanske flyttar till en större bostad, är det viktigt att få igenom ditt försäkringsskydd. Försäkringar är det som ska dämpa den ekonomiska smällen när oväntade saker händer i livet.

Du kan tänka på försäkringar som på krockudden i bilen – du vill helst inte hamna i en situation där den löses ut men det är tryggt att den finns. Här kommer tips på vilka försäkringar som är smarta att ha för barnfamiljen.

Smarta försäkringar för barnfamiljen

Det finns vissa försäkringar som är viktigare än andra för dig med familj och barn:

  • Hemförsäkring. Att ha en bra hemförsäkring är a och o för att inte råka i kniviga situationer vid exempelvis brand, inbrott eller vattenskador. Det finns många olika hemförsäkringar och vilken du ska ha är beroende på var och hur du bor. En bostadsrättsförsäkring är en försäkring speciellt anpassad för dig som bor i bostadsrätt och därför har ett extra stort ansvar för din lägenhet jämfört med den som bor i hyresrätt eller villa.
  • Inkomstförsäkring. Ger dig och familjen en extra trygghet vid arbetslöshet eller långvarig sjukdom.
  • Livförsäkring. Ger din familj ekonomisk trygghet om du skulle gå bort.

Rätt försäkringar ger trygghet

Försäkringar är något som kanske inte är så roligt att betala men som är skönt att ha när olyckan är framme. De flesta är noggranna med att försäkra tillhörigheter som bostad, båt och bil men betydligt färre tecknar liv- och inkomstförsäkringar, trots att de kan göra stor ekonomisk skillnad när livet tar oväntade vändningar.

Om du inte har koll på dina försäkringar är det därför läge att sätta sig ner tillsammans, gärna minst en gång om året, för att gå igenom familjens försäkringar. Om du är osäker på vad som ingår i de olika försäkringarna är det bra att ringa till försäkringsbolaget och be dem gå igenom ditt försäkringsskydd tillsammans med dig. På det här sättet säkerställer du också att du och din familj inte har onödiga eller till och med dubbla försäkringar. Med rätt försäkringsskydd kan du känna dig trygg och kan fokusera på allt det där som är viktigt i livet istället.

Scroll to top